Sporttalent Charlotte Drijvers

Charlotte Drijvers is één van de sporttalenten van Fitnessclub Nederland. Sinds haar achtste speelt ze al fanatiek softbal en ze heeft zich al snel opgewerkt. Ze is nu professioneel softbalster en ze speelt bij het Nederlandse team. Haar doel is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2028.

DE EERSTE IN DE FAMILIE

Ik ben Charlotte Drijvers, ik ben 23 jaar oud en ik ben opgegroeid in regio Zaltbommel. Toen ik acht jaar was ben ik begonnen met softbal in Rosmalen bij de Gryphons. Je hoort vaak dat softbal en honkbal sporten zijn die al veel in de familie beoefend worden, maar ik was bij ons de eerste. Ik was op zoek naar een nieuwe sport, ik wilde graag een teamsport spelen en was aan het kijken naar hockey en voetbal. Mijn moeder had op de middelbare school softbal gespeeld, en er bleek een club te zitten in Rosmalen. We zijn daar gaan kijken en ik vond het zo leuk dat ik ben blijven hangen. Ik was dus de eerste in mijn familie, mijn zus is daarna ook gevolgd. Nu zit ik in het Nederlandse team, het gaat erg goed!

TRAININGEN IN DE WINTER, WEDSTRIJDEN IN DE ZOMER

De trainingen en wedstrijden verschillen erg in de zomer of winter, softbal is namelijk een zomersport. In de zomer spelen we vooral wedstrijden buiten en in de winter zijn we vooral binnen aan het trainen. In de winter trainen we iedere dag en hebben we alleen in het weekend vrij. Tijdens de trainingen focussen we vooral op de teamcultuur, op de techniek van softbal en op sterker worden. Ook zijn we dan bezig met het herstel van blessures, om zo te kijken waar de zwakke punten liggen. Rond maart/april begint het seizoen met de oefenwedstrijden, dan is het nog wel fris buiten. Maar dan ligt de focus echt op wedstrijden spelen en het opdoen van veel wedstrijdervaring. En rond juni/juli begint het echte seizoen, dan spelen we veel toernooien. Dus we zijn nu volop bezig met wedstrijden en toernooien spelen, dan trainen we iets minder.

MIJN SPORTDOELEN

Ik heb de afgelopen drie en een half jaar in Florida gespeeld om wedstrijdervaring op te doen. Softbal is een redelijk kleine sport in Nederland, dus gaan wij naar college in Amerika om daar wedstrijdervaring op te doen. Na deze drie en een half jaar ben ik terug naar Nederland gekomen en kreeg ik een aanbod van de bondscoach van het Nederlandse team of ik mij volledig aan wilde sluiten. Die heb ik geaccepteerd! De komende jaren staan nu voor mij in het teken van het Nederlandse team, waarmee we volgend jaar gaan meedoen aan het WK. Hier is ons doel om zo hoog mogelijk te eindigen.

In 2024 begint de nieuwe Olympische cyclus voor 2028. Uiteindelijk is het mijn doel om in 2028 mee te doen aan de Olympische spelen. Hier moeten we de komende jaren hard voor gaan werken, want je moet in 2026/2027 gaan kwalificeren voor de Olympische spelen, en dus veel toernooien winnen. Maar wat daar de komende jaren precies mijn doelen in worden en of ik nog naar het buitenland ga weet ik nog niet.

TRAINEN IN FITNESSCLUB ZALTBOMMEL

Ik train regelmatig bij Fitnessclub Zaltbommel als ik thuis bij mijn ouders ben, of tussendoor als ik terugkom uit het buitenland. Ik sport in de Fitnessclub om fit te blijven maar ook om te herstellen van blessures en sterker te worden. Ik heb net toevallig een hele zware blessure gehad, ik had allebei mijn polsen gebroken. Ik ben hieraan geopereerd, het was toen het heel fijn dat ik bij de Fitnessclub kon trainen om zo toch nog fit te blijven.

MIJN SPORTTIP

Als je wilt beginnen aan sporten of twijfelt zou ik zeggen: gewoon doen! Sporten is hartstikke leuk en het is altijd een battle met jezelf om jezelf te verbeteren. Dat is wat mij motiveert, altijd een stapje erbij en net een stapje beter dan de vorige keer. Iedereen is ooit ergens begonnen. Voor mij was softbal eerst mijn enige doel, maar nu ik ouder word is de Fitnessclub ook net zo belangrijk om gezond en fit te blijven en sterker te worden. Voor je algemene gezondheid is het gewoon echt belangrijk om sterk te worden, sterk te blijven en bezig te blijven met sporten. Wees nooit bang om hulp te vragen! Ook dat heb ik moeten leren de afgelopen jaren, dat heeft mij geholpen tot waar ik nu sta. Dus dat zeker ook doen.

Foto's gemaakt door Louie Jay Sienders